Simpel guide til sikker rengøring af dit babyudstyr

Hvor rent skal et hjem med små børn egentlig være? Hvor ofte skal flyverdragten og jakken vaskes? Hvad med legetøjet, skal det i vaskemaskinen en gang imellem? Disse spørgsmål og mange andre har du sikkert spurgt dig selv om, hvis I har tumlinger derhjemme, lige i den aktive alder, hvor man smager på alting. Kig med her og få nogle gode tips til, hvordan du nemt kan holde huset rent og hvor meget du helt præcis behøver at tænke på rengøring af babyudstyr og børnelegetøj.

Nem rengøring af plastiklegetøj

Har I små børn, der er blevet glad for figurer og duplo kan I med fordel vaske plastiklegetøjet i opvaskemaskinen et par gange om året. På den måde får man dræbt de værste baciller og en eventuel trist lugt, der nemt kan sætte sig. Put det i et hovedpudebetræk, læg det i den øverste kurv i opvaskemaskinen og brug den halve mængde sæbe, så I er sikker på, at der ikke sidder rester på bagefter, når baby putter det i munden.

Ammepuder, dyner og barnevognsting

Langt de fleste ting fra barnevognen, sengen og når man ammer, kan sagtens vaskes. Noget af det er bedst at vaske på skåneprogram og de fleste ting har godt af en tur i tørretumbleren bagefter med et par tennisbolde, så fyldet bliver godt fordelt igen. Hvad angår ammepuder, så er det lidt forskelligt, da nogle af dem kan have krøyerkugler i sig, og så kan man prøve på et skåneprogram. Vær sikker på at der ikke er hul i betrækket på ammepuden, før du smider den i vaskemaskinen, da de små kugler kan tage livet af maskinen.

Hjælp, mit ene barn er blevet syg

Har man et sygt barn i huset, med lettere feber og opkast, så er generel rengøring i huset blevet lidt mere presserende. Man kan vinde meget ved at jævnligt at tørre de overflader af, som det syge barn har været i kontakt med. Sandsynligheden for at man selv slipper for virussen er ikke særlig stor, men ved at rengøre lidt nogle gange om ugen under sygdom, kan man være med til at sørge for, at sygdommen ikke varer længere tid, ved at bakterierne får lov at gro omkring. Håndvask flere gange om dagen er også en god idé, ligesom karklude og håndklæder på badeværelset bør skiftes oftere, når der er sygdom, lus, orm, fnat eller nogle af de andre herlige problemer, som børn deler med hinanden i daginstitutionerne.

Hold hellere rent, end hovedrengøring

Selvom det kan være fristende bare at gemme rengøringen til hver anden weekend, er det bedre for alle, hvis man hver dag tørre alle borde af, samt skifter karklude og håndklæderne man tørrer hænder i, både på badeværelset og i køkkenet. Det kan forebygger bakterier og smitte i hjemmet. Lad heller ikke helt små børn bruge de samme bukser eller trøjer flere gange. Ved babyudstyr skal man være lidt mere på tæerne, end når de er blevet et par år, for der er deres immunforsvar stærkere og klar til at tage imod verden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *